Winterstudieavonden Het Schaap opnieuw schot in de roos

Voeding is een belangrijk element voor de algehele gezondheid van schapen. “Elke periode vereist een andere blik op schapenvoeding”, aldus dierenarts Mark van der Heijden tijdens de winterstudieavonden van Het Schaap. Dit jaar stonden de avonden in het teken van voeding en klauwgezondheid. Schapen zijn als regel makkelijke dieren om te houden. Toch verdient voeding van de dieren de nodige aandacht, want elke levensfase stelt andere eisen, zo bleek tijdens de winterstudieavonden.

Net als de vorige editie (2018) werden de studieavonden ook dit jaar georganiseerd in samenwerking met de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) en Welkoop. Daarnaast was er medewerking van de Universitaire Landbouwhuisdierenpraktijk (ULP).

Dit jaar werden de avonden gehouden in Deventer, Gorredijk en Haastrecht. In totaal mocht de organisatie in januari ruim 300 belangstellenden ontvangen, verdeeld over de drie avonden. Daarmee werd nagenoeg de maximale bezetting gerealiseerd.

De organisatie kijkt met tevredenheid terug op deze avonden die een waardevolle aanvulling zijn op de kennisuitwisseling en informatieoverdracht die past bij een merk als Het Schaap. De honger naar nieuws is onverminderd groot, vooral onder de mensen die hobbymatig schapen houden, constateren de betrokken partijen. Binnenkort vindt een definitieve evaluatie van de winterstudieavonden plaats. De verwachting is dat de studieavonden ook volgend jaar een vervolg zullen krijgen.

Download de bijlage