SSL-compliant banners (HTTPS)

HTTPS-imageDe websites van Eisma Media Groep gebruiken het SSL-protocol om de communicatie tussen onze servers en de browser van de bezoeker te versleutelen. Deze beveiligde verbinding is te herkennen aan de letter ‘s’ in de HTTPS van de URL en het groene hangslotje vóór de URL die de meeste browsers laten zien. Door het gebruik van een SSL-certificaat is het voor bezoekers veilig om onze sites te bezoeken en informatie met ons te delen. Het gebruik van het SSL-protocol houdt ook in dat alle elementen die op een pagina worden geladen zelf ook SSL moeten gebruiken. Dit geldt dus ook voor banners.

Als een banner zonder SSL-protocol wordt getoond op een site die het protocol zelf wel gebruikt, dan kan de gebruiker een waarschuwing krijgen in zijn browser. Ook kunnen er problemen ontstaan bij het vertonen van banners en in sommige gevallen wordt een pagina volledige geblockt door de browser. Het is daarom belangrijk dat alle banners SSL-compliant zijn. Dit houdt in dat ze voldoen aan het SSL-protocol.

Zo zorg je voor SSL-compliant banners:

  • Zorg er bij tracking tags en banners voor dat verzoeken aan Third Party ad servers via het SSL-protocol verlopen. Dus over een HTTPS-verbinding en niet over een HTTP-verbinding.
  • Bij HTML5-banner moet het het ophalen van alle content ook over SSL verlopen. Dat geldt voor afbeeldingen, scripts, click trackers, etc.
  • Pas oude banner of tags aan als deze nog geen gebruik maken van het SSL-protocol. Steeds meer websites gaan over op SSL en kondigen dit niet altijd van tevoren aan.
  • Let er op dat de pagina waarop de banner moet worden getoond, zelf ook een geldig en up-to-date SSL-certificaat heeft.