Mobiele banners

Adverteren bi jeisma_Mobiele bannersMet de komst van de smartphone, iPad en andere tablets, groeit het mobiele internetgebruik enorm. Om er voor te zorgen dat u uw doelgroep goed blijft bereiken met uw banners is het van belang om hiermee rekening te houden. Dit kan door voor één campagne verschillende bannerformaten aan te leveren. Bijvoorbeeld naast een leaderboard (728 x 90 px) voor de desktop computer, ook een ‘Mobile banner’ (320 x 50 px) voor de smartphone.

Vertonen van mobiele banners
Ons bannermanagementsysteem zorgt er voor dat een bezoeker die een website via een mobiel apparaat bezoekt, automatisch een passend bannerformaat krijgt te zien. Dit wordt bepaald aan de hand van de schermresolutie van het apparaat dat de pagina van een website opvraagt. Op die manier blijft uw boodschap goed leesbaar en uw campagne effectief.*

In onderstaande tabel staat welke mobiele banner kan worden aangeleverd samen met de reguliere banner voor de PC / Desktop. Van deze laatste worden de meeste banners nog goed getoond op een tablet**.  Maar voor goede zichtbaarheid op de smartphone is bijna altijd een mobiele banner nodig. De Medium Rectangle vormt hierop een uitzondering. Deze is vanwege de beperkte breedte van 300 px op alle schermresoluties goed zichtbaar.

 

Reguliere banner

Mobiele banner

PC / Desktop Tablet Smartphone
Leaderboard (728×90 px) V Mobile banner (320×50 px)
Billboard (980×90 / 980×120 / 970×250 / 970×90 px) X Mobile banner (320×50 px)
Large rectangle (336×280 px) V Medium rectangle (300×250 px)
Medium rectangle (300×250 px) V V
Halve Page Ad (300×600 px) V Medium Rectangle (300×250 px)
Fullbanner (468×60 px) V Mobile banner (320×50 px)
Wallpaper (2 afbeeldingen van 145×650 px) Medium Rectangle (300×250 px) Medium Rectangle (300×250 px)

Specificaties
Mobiele banners voor tablets of smartphones dient u aan te leveren als animated GIF, GIF, JPP of HTML 5. De maximale bestandsgrootte is 40 kb.

* De toepasbaarheid van mobiele banners is afhankelijk van de techniek van de betreffende website. De meeste websites van Eisma Media Groep zijn ‘responsive’ en bieden de mogelijkheid om mobiele banners te tonen. Controleer dit vooraf bij uw contactpersoon.

** Flash-banners worden niet getoond op de iPad en iPhone. En op smartphones die draaien op Android en Windows wordt Flash alleen getoond als hiervoor software is geïnstalleerd. Gebruik om die reden geen Flash voor mobiele banners. Ook een regulier banner voor vertoning alleen op de PC / Desktop mag sinds januari 2017 geen Flash-bestand meer zijn. Zie ook de specificaties voor banners.

Aanleveren
Indien u ook op mobiele apparaten zichtbaar wil zijn, dient u 3 bestanden aan te leveren, elk voorzien van een URL van de landingspagina:

  1. Een reguliere banner voor de PC / Desktop.
  2. Een backup-bestand (.JPG of .GIF) die automatisch wordt getoond als een reguliere (Flash/HTML5)banner niet wordt ondersteund door de browser of het apparaat.
  3. Een mobiele banner.

Ontwerp van mobiele banners
Een mobiele banner wordt meestal speciaal ontworpen voor mobiel gebruik. Door het kleinere formaat is het onverstandig om een grote banner als een leaderboard (728 x 90 px) te verkleinen (schalen) naar een Mobile banner (320 x 50 px). Teksten en afbeeldingen worden daardoor te klein en onleesbaar. Een mobiele banner bevat meestal korte teksten, minder gedetailleerde afbeeldingen en vaak een ‘Call to action’ boodschap. Laat banners daarom altijd speciaal ontwerpen voor mobiel gebruik.