EISMA MEDIA GROEP NEEMT VAKBLAD HOUTWERELD OVER VAN VAKBLADEN.COM

PERSBERICHT

Vandaag hebben Eisma Media Groep bv te Leeuwarden en Vakbladen.com bv te Den Haag bekend gemaakt dat per 1 januari a.s. het markt leidende branchevakblad Houtwereld en aanverwante uitgaven door Eisma Media Groep van uitgeverij Vakbladen.com te Den Haag wordt overgenomen.

Houtwereld verschijnt in print 19 keer per jaar. Het onafhankelijke, journalistieke vaktijdschrift Houtwereld informeert zijn lezers over het laatste nieuws en ontwikkelingen op de nationale en internationale houtmarkt. Ook wordt geschreven over nieuwe technologieën, zoals modificeren, acetyleren, houtkunststofcomposieten, kruislaaghout en engineered producten. Houtwereld manifesteert zich tevens op andere informatiedragers zijnde digitaal met website en nieuwsbrief en events. Onder andere de Houtwereld Praktijk dag welke een belangrijk evenement is voor vakmensen uit de branche.

Vakbladen.com verkoopt haar merk Houtwereld omdat zij zich wil concentreren op een aantal clusters van vakgebieden. Houtwereld valt niet binnen één van die clusters en is binnen de uitgeverij een standalone merk. Het merk is volgens Vakbladen.com en Eisma Media Groep sterker binnen het cluster van bouwbladen van de laatste uitgeverij.

Per 1 januari 2019 wordt de uitgave toegevoegd aan het portfolio van dochterbedrijf Eisma Bouwmedia bv te Doetinchem, onder andere uitgever van Bouwwereld, ArchitectuurNL en de Aannemer.

Deze acquisitie is een complementaire versterking van de bouwportfolio en opnieuw een uitbreiding van de B-2-B merken van de Eisma Media Groep.


Meer informatie:
Aletta Koster, corporate manager/directiesecretaresse Eisma Media Groep, 088-2944800, e-mail a.koster@eisma.nl
Rinus Vissers, financieel directeur Vakbladen.com, 06-21823494, e-mail r.vissers@vakbladen.com