Alles uit de kast voor een geslaagde beurs

De jaarlijkse SGA Vakdagen/Verticaaldagen in Gorinchem, georganiseerd door Easyfairs, is de belangrijkste beurs in de schilders- en onderhoudsbranche. De schildersmedia van Eisma’s Bouwmedia waren niet alleen mediapartner van de beursorganisatie, maar maakten ook, in samenwerking met sponsoren, een dagelijks videojournaal, compleet met commercials.

Eisma neemt in de schilders- en onderhoudsbranche een unieke positie in. De titels Eisma’s Schildersblad, SchildersVakkrant, SchildersVAK.nl en het YouTube-kanaal SchildersVAKTV vormen samen veruit de belangrijkste informatiebron voor de sector.
Eisma is dan ook ‘mediapartner’ van Easyfairs. Er werd een Beursspecial geproduceerd, een magazine met een plattegrond, informatie over de beurs en nieuws van exposanten, die met de bladen werd meegestuurd en ook bij de ingang van de beurs lag, om bezoekende schilders de weg te wijzen.

Op eigen initiatief produceerde SchildersVAKTV daarnaast een dagelijks ‘Beursjournaal’: reporter Fleur Heij ging op onderzoek over de beurs en sprak met bezoekers en exposanten, elke dag over een ander actueel thema in de branche. De Beursjournaals bevatten ‘Beurs Commercials’: door sponsoren ingekochte zendtijd. Deze items waren ruim voor de beurs voorgeproduceerd door een team van Eisma, waar ook de redactie bij betrokken was. Zij zorgden ervoor dat de voice-overs klaar lagen, interviews en beelden op de beurs gemaakt werden, de items nog diezelfde avond gemonteerd werden en de volgende ochtend aan de sponsoren konden worden voorgelegd, zodat de goedgekeurde journaals nog voor de middag online konden worden gezet.
Eisma plaatste weer berichten over die Beursjournaals op SchildersVAK.nl en bracht vier dagen na de beurs een extra nieuwsbrief uit om de verslagen en de commercials onder de aandacht te brengen.
De video’s zorgden voor een stijging van het aantal views op SchildersVAKTV. Uiteraard kregen de sponsoren ‘hun’ item ook ter beschikking om op eigen kanalen te delen.
Voor Easyfairs produceerde Eisma ook nog een extra beursverslag, die de organisatie op haar eigen websiteplaatste.

Bekijk de playlist met alle Beursjournaals en voor de door Eisma geproduceerde video voor Easyfairs.