Vijfde editie Horses Product van het Jaar zeer geslaagd

De vijfde editie van de Horses Product van het Jaar-verkiezing was een groot succes. Op een feestelijke bijeenkomst in Van der Valk Hotel Ugchelen werden de prijzen uitgereikt, waarbij ‘onze’ Julien Scholte als presentatrice een uitstekend debuut maakte.

De Horses Product van het Jaar-verkiezing, met Yttje de Vries als projectleider, is een groeibriljant in het pakket van Eisma Horsesmedia. Steeds meer leveranciers van hippische producten en diensten doen mee, waardoor we ons genoodzaakt zagen om de jury dit keer te splitsen in twee groepjes van drie juryleden. Deze juryleden zagen op de presentatiedag in Boerderij het Gagelgat (onderdeel van paardenrusthuis De Paardenkamp) een bonte stoet van retailers en producenten aan zich voorbij komen. Maar liefst 84 (betalende) hippische producten, diensten en opleidingen waren genomineerd, verdeeld over 11 categorieën.

Eveneens als gevolg van de toegenomen belangstelling is besloten om de verkiezing Ruitersportwinkel van het Jaar los te koppelen van de Product van het Jaar-verkiezing en een eigen traject te geven.

Vanaf 24 november tot en met 31 december 2016 konden paardenliefhebbers stemmen op hun favoriete producten, diensten en opleidingen. Begin januari kwam de vakjury bijeen om de producten en diensten te beoordelen. In het jurypanel zaten voorzitter Dirk Willem Rosie (hoofdredacteur Paardenkrant-Horses.nl), Hank van Campen (dierenarts), Nicole Slijkerman (voedingsdeskundige), Marlien Smit (hippisch journalist), Carolien Munsters (sportfysioloog) en Gisella Bartels (paardenfysiotherapeut).

De consumentenstemmen en de mening van de vakjury telden allebei – respectievelijk voor 30% en 70% – mee in de einduitslag.

Overall-winnaar werd de Ruwvoer Quickscan van Pavo, een handig en goedkoop systeem om de kwaliteit van hooi, gras of kuilgras te laten analyseren, zodat de paardeneigenaar precies weet hoeveel en welk krachtvoer hij aan het rantsoen van zijn paard moet toevoegen. Een mooi bijeffect van de Horses Product van het Jaar-verkiezing is dat veel ondernemers worden gestimuleerd om innovatieve ideeën om te zetten in nieuwe producten en diensten.

foto: Ivonka Dopieralski

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De gezellige avond in Van der Valk Ugchelen leverde een boel blije gezichten en veel positieve reacties op.

Lees hier meer over de Horses Product van het Jaar-verkiezing:
https://www.horses.nl/algemeen/awarduitreiking-horses-product-jaar/
https://www.horses.nl/winnaarshpvhj2016/