Vakblad Bakkers in bedrijf op inspiratietour naar China

Vakblad Bakkers in bedrijf – één van de foodtitels van de Eisma Media Groep en marktleider in de bakkerijsector – organiseerde van 10 tot en met 17 mei een inspiratietour naar China. Een groep van vijftien ondernemers uit de sector tekende in voor de 8-daagse trip naar Shanghai en Hong Kong. Onderdeel van de reis waren een bezoek aan de beurs Bakery China in Shanghai, een kijkje in de keuken van een industriële en een ambachtelijke bakkerij in beide steden, een rondleiding door twee sterrenhotels (Shangri-La en Mandarin Oriental) met fameuze patisserie en een visite aan het consulaat in Hong Kong en de Hong Kong Trade Development Council.

Brood wordt meer en meer onderdeel van het dagelijkse voedingspatroon in China. Het staat al veelvuldig op de menukaarten van de grote hotels. Maar ook op straat verschijnen steeds meer bakkerijwinkels waar bevroren brooddegen worden afgebakken. Brood wordt vooral gezien als een lekkernij, een soort snack. Niet als transportmiddel voor beleg. Jongeren ontbijten verder steeds vaker met brood, waar ouderen dat nog doen met rijst. Dat was één van de zaken die opviel tijdens de reis.

150520 Brood op Bakery China 

Andere in het oog springende ontwikkelen, zijn de opkomst van brood in het dagelijkse leven, mooie luxe patisserie, de massaliteit van mooncake; een typisch Chinese cake die alleen tijdens een festival in september wordt gegeten, schitterende verpakkingen, inefficiënte volumeproductie met inferieure bakkerijtechniek, de grote behoefte aan kennis en kunde uit Europa/NL en de financiële middelen om dit te bekostigen.

De reisgenoten gebruikten de trip om zaken te doen, nieuwe contacten te leggen en om inspiratie op te doen voor de eigen bakkerij. Gezien de vele enthousiaste reacties is de kans groot dat de Eisma Media Groep/Bakkers in bedrijf vaker van dit soort reizen gaat organiseren.

Een foto-impressie vindt u hier.