Negende uitreiking Nationale SchildersVakprijs

Gisteravond is in Utrecht voor de 9e keer de Nationale SchildersVakprijs uitgereikt. Deze wordt georganiseerd door Eisma’s Schildersblad, SchildersVakkrant en SchildersVak.nl. De categorieprijzen en de overallprijs worden vastgesteld door een vakjury, waarin een aantal onafhankelijke deskundigen zitting hebben en een aantal schilderondernemers. De winnaar van de Publieksprijs wordt bepaald door stemmers op www.schildersvakprijs.nl, de Klanttevredenheidspluim door marktonderzoekbureau USP Marketing Consultancy. 

De overal juryprijs werd uitgereikt aan zzp’er Mark van Boxtel van Mark van Boxtel Schilderwerken met zijn project van de woning in Cuijk. Eerder op de avond won Van Boxtel al een award in de categorie ‘nieuwbouwschilderwerk’. Er was nóg een dubbele winnaar gisteravond. Het schildersbedrijf Wolters BV uit Deventer won zowel de award in de categorie ‘onderhoudsschilderwerk’ als de Publieksprijs.

Ruim 4000 mensen stemden via de speciale website www.schildersvakprijs.nl op hun favoriete project voor de Publiekspijs. De winnaar van het stemmen (Publieksprijs) was het project van Paleis Het Loo.

De award in de categorie decoratieschilderwerk ging naar Davique Sierschilderwerk van Jojanneke Post, die, met een team van ingehuurde specialisten, vijf jaar verguldwerk, glazuurwerk, reinigingswerk en schilderwerk verrichte aan ‘kanjermonument’ de Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem.

De meest tevreden klanten had Ron Keppel, van Keppel Schilders in Warmenhuizen. Hij ontving de Klanttevredenheidspluim, op basis van een klanttevredenheidsonderzoek onder alle opdrachtgevers van voorgeselecteerde schilderprojecten.

Het verslag van de avond en de foto’s zijn te vinden op de website van SchildersVak.