Eisma Bouwmedia organiseert webinar

Stormachtige belangstelling was er voor het eerste webinar dat Eisma Bouwmedia op donderdag 6 december organiseerde. Het onderwerp was: samenwerken bij totaalrenovaties. De deelnemers werden met e-mails, nieuwsbrieven en advertenties geworven via de kanalen van Installatie en Sanitair, Aannemer, Eisma’s Schildersblad en SchildersVakkrant. Er hadden zich 130 deelnemers ingeschreven om dit seminar vanachter hun PC thuis (de uitzending was om 20:00 uur) te volgen. Uiteindelijk deden 65 mensen dat. Die wisten we een vol uur te boeien met een inhoudelijk verhaal, polls en het beantwoorden van vragen waarvan ze er verrassend veel op de studiogasten afvuurden.

Het onderwerp raakte duidelijk een gevoelige snaar: dit soort totaalrenovaties zijn de toekomst van de bouwsector: Nederland telt miljoenen woningen die slecht geïsoleerd zijn en samen voor het grootste deel van het energieverbruik in ons land verantwoordelijk zijn. Het is dus een grote markt en er is, vanwege de stijgende energieprijzen, een grote noodzaak om de renovaties snel uit te voeren.

Het webinar, dat gepresenteerd werd door Jan Maurits Schouten, die drie gasten ontving, was interactief: de deelnemers konden vragen stellen via een chatfunctie. Die vragen werden door moderatoren of door de studiogasten beantwoord.