Vakblad Installatie vernieuwt!

Een frisse moderne look en een aangescherpte formule. Vakblad Installatie verschijnt in september 2020 voor het eerst in een vernieuwd jasje. En ook de website krijgt een opfrisbeurt. Wat gaat er gebeuren?

Installatie is al 58 jaar een vertrouwd vakblad voor de w-installateur. De oudste in de markt, en al decennialang een gewaardeerde en vertrouwde informatiebron voor installatiebedrijven in Nederland, vooral in het midden- en kleinbedrijf. Inmiddels is de website Installatie.nl online marktleidend en toonaangevend in deze doelgroep, en is het merk met video, audio, webinars en contentmarketing-activiteiten niet meer weg te denken uit het b2b-medialandschap voor w-installateurs in Nederland.

Maar stilzitten is er niet bij
De laatste vormtechnische opfrisser is al weer 9 jaar geleden. Tijd voor een update. Juist nu! Met welke vernieuwingen komt uitgever Eisma Bouwmedia in het najaar van 2020?

  • De vormgeving van het vakblad wordt opgefrist. Dit betekent een nieuwe kolomindeling, een nieuw lettertype, en een strakkere vormgeving.
  • Installatie wordt gedrukt op luxer papier, wordt dikker en verschijnt 8 keer per jaar
  • Er komt meer ruimte voor beeld: de tekst/beeld verhouding is vergroot ten faveure van het beeld.
  • De formule is aangescherpt: dichter op de nieuwe uitdagingen die installatiebedrijven hebben: technisch, maatschappelijk en ontwikkeling van mens en bedrijf.
  • Installatie gaat dichter op de huid van de installateur zitten. Meer ruimte voor de mens achter de ondernemer en monteur in tekst en beeld. Meer focus op de handen, de hersenen als ook de vaktrots en beleving van de installateur.
  • Het magazine wordt eigenwijzer: dit betekent een nadrukkelijker eigen karakter, onderscheidend ten opzichte van de eigen online activiteiten.

Innoveert u mee?
Wilt u meeliften op deze vernieuwing? Dit najaar weer vol gas om zij aan zij de installatiemarkt te bedienen? Neem dan contact op met één van onze media-adviseurs. Zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden om in print, online of content uw communicatiedoelstellingen waar te maken. Klik hier voor meer informatie.

Installatie: oude naam herleeft

Wat naast de nieuwe vormgeving misschien het meest in het oog springt is dat Installatie weer terugkeert naar de bladnaam waar het in 1962 mee begonnen is, en het overgrote deel van het bestaan onder gegroeid is.
Installatie. Kort, krachtig en generiek.

De toevoeging ‘en Sanitair’ verdwijnt. Kleine achtergrond: deze is voortgekomen uit de bijlage Sanitair Magazine die sinds 1994 onderdeel uitmaakt van het magazine, en tien jaar later onderdeel werd van het merk. Sanitaire techniek en de badkamer zijn en blijven een pijler, net als andere installatievakgebieden als ventilatie, verwarming en regeltechniek.

“De hernieuwde naam is een terugkeer naar de basis van een ijzersterk merk, en doet meer eer aan de breedte en dynamiek van het totale vakgebied”, zegt hoofdredacteur Eddy Buiting. Daarnaast is het meer in lijn met de online activiteiten van het merk, en de verdere plannen die uitgever Eisma Bouwmedia heeft met het bedienen van de w-installateur met vakinformatie over de gehele breedte van zijn vak. De pay-off wordt: vakkundig, ondernemend en betrokken.

De eerste vernieuwde Installatie verschijnt in september 2020.
Rond de verschijning wordt ook de vormgeving van de website en nieuwsbrief van Installatie.nl aangepast aan de nieuwe huisstijl.
De redactie van Installatie is bereikbaar via installatie@eisma.nl of 088- 29 44 911. Uiteraard zijn nieuwstips, projecten, artikelsuggesties, reacties en aanbevelingen van harte welkom.
Abonneren op de gratis email en videonieuwsbrief kunt u hier. Verder kunt u Installatie volgen op social media als Twitter, Facebook en YouTube.

De milestones van een krachtig Installatie-merk
1962: Eerste editie van Installatie, onafhankelijk vakblad voor installatiebedrijven
1972: Lijfblad AVOL (voorloper Techniek Nederland)
1980: Installatie weer onafhankelijk verder
1992: Eerste bijlage Sanitair Magazine
1994: Merknaam wordt: Installatie en Sanitair
2008: Eerste digitale nieuwsbrief Installatie en Sanitair
2010: Eisma Media Groep nieuwe eigenaar van Installatie en Sanitair
2011: Installatie.nl gelanceerd, koppeling nieuwsbrief en social media
2011: Nieuwe vormgeving: het grote blauwe vakblad verdwijnt
2015: Eerste webinars over installatietechniek
2017: Eerste live VSK Nieuwscafe op VSK
2019: Recordjaar: 2,3 miljoen pageviews voor Installatie.nl
2020: Eerste Installatie.nl Podcast
2020: Nieuwe vormgeving vakblad Installatie

Installatie. Vakkundig, ondernemend en betrokken.